Connect with us

Μπάσκετ

Ζούρος: ‘Υπάρχουν παίκτες που έχουν αποχωρήσει, τα πράγματα δεν είναι καλά’

OLA AEK Press

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Ζούρος, ήταν καλεσμένος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι οι παίκτες της Ένωσης έκαναν αποχή από τις προπονήσεις, με την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ να κάνει νέα κατάθεση, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει άμεση επιστροφή εν όψει playoffs. Αυτή είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα που οι παίκτες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έχει προαναγγείλει σημαντικές αλλαγές, μία εκ των οποίων είναι και η τοποθέτηση του αδελφού του, Βαγγέλη Αγγελόπουλου, σε θέση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.

Advertisement

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος:

“Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσλειτουργία στην ομάδα για πάνω από έναν μήνα, οι παίκτες δεν προπονούνται. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αν δεν λυθούν, στο οικονομικό κομμάτι, δεν βλέπω πως η ομάδα θα λειτουργήσει. Υπάρχουν παίκτες έχουν αποχωρήσει. Θα έλεγα σε γενικές γραμμές πως τα πράγματα δεν είναι καλά κι αυτό είναι οφθαλμοφανές. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, ήταν μια μεγάλη δύναμη, με δικό της γήπεδο, με αρκετό κόσμο πίσω της. Δεν είναι μόνο το αν η ομάδα θα λειτουργήσει τώρα, έχει να κάνει και με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω για το μέλλον, γιατί δύσκολα θα θέλουν κάποιοι να συνεργαστούν με την ΑΕΚ του χρόνου, όταν βλέπουν τι πρόβλημα υπάρχει”

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπάσκετ

ΑΕΚ Betsson: Ο απολογισμός της σεζόν 2023/24 και η επόμενη ημέρα

OLA AEK Press

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφειο ο

Μία εφιαλτική σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ Betsson, με τον τρόπο που – βάση της εικόνα της όλη την χρονιά – αναμενόταν: Μία συντριβή από τον Ολυμπιακό και αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Η επετειακή σεζόν της “Ένωσης” για την συμπλήρωση των 100 χρόνων την πήγε βήματα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη διετία, με τους “κιτρινόμαυρους” να καλούνται πλέον να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να εστιάσουν στο μέλλον.

Ο πήχης ανέβηκε στα ύψη με τον Πλάθα

Έχοντας βιώσει μία διετία… μνημονίου λόγω των οικονομικών προβλημάτων των προηγούμενων χρόνων, με πολύ χαμηλό μπάτζετ για τα δεδομένα της, η ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε βάζοντας χαμηλά τον πήχη για την σεζόν 2023/24. Έτσι φαινόταν αρχικά δηλαδή, γιατί τα δεδομένα άλλαξαν άμεσα.

Advertisement

Ήταν 14 Ιουνίου όταν αυτό που είχε αρχίσει να κυκλοφορεί για μέρες τελικά έγινε πραγματικότητα: Η ΑΕΚ Betsson ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Ζουάν Πλάθα σκορπώντας χαμόγελα στον κόσμο της, αφού γινόταν σαφές ότι στην επετειακή σεζόν των 100 χρόνων η “Ένωση” σκόπευε να ταράξει τα νερά. Υπήρξε κόσμος που έδειχνε προβληματισμό και είχε λόγους για αυτό: Ο πρώτος λόγος ήταν ότι τα ban εξακολουθούσαν να υπάρχουν πάνω από το κεφάλι της “Ένωσης”. Ο δεύτερος ήταν ότι παρά το τεράστιο όνομά του, ο Πλάθα ηταν ανενεργός το τελευταίο διάστημα.

Οι “κιτρινόμαυροι” ωστόσο εξέφραζαν αισιοδοξία. Όταν δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ο Πλάθα παρουσιάστηκε από την “Ένωση”, είπε να τον φωνάζουν όλοι “Γιάννη” και σκόρπισε χαμόγελα με την χαρισματική του προσωπικότητα. Ακολούθως, ήρθαν οι μεταγραφικές… βόμβες: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Μπεν ΜάκΛεμορ, Τζόρνταν ΜακΡέι, Φιόντου Καμπενγκέλε, Τσάστον Ραντλ και Τζάστιν Τίλμαν ήταν μεταξύ των παικτών που ανακοινώθηκαν. Ο ενθουσιασμός έφτασε σε νέα ύψη.

Η προφητική πρεμιέρα, η πορεία στην Ευρώπη, η αποχή και η κατάρρευση

Η σεζόν ξεκίνησε όσο χειρότερα γινόταν για την ΑΕΚ Betsson, η οποία στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 93-98 στα Άνω Λιόσια από το Λαύριο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η “Ένωση” δεν είχε στον πρώτο αγώνα της τους Μπεν ΜάκΛεμορ και Φιόντου Καμπενγκέλε. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε επειδή άργησε να έρθει το Letter of Clearance από την Κίνα, απόρροια και του γεγονότος ότι η ΑΕΚ Betsson διευθέτησε τα ban την τελευταία στιγμή. Ο δεύτερος είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Οι οιωνοί δεν έμοιαζαν θετικοί.

Advertisement

Παρά την κακή πρεμιέρα, η ΑΕΚ Betsson σταδιακά ρόλαρε. Αν και είχε δύσκολο πρόγραμμα βρήκε ρυθμό. Οι Καμπενγκέλε (παρά τις αντιρρήσεις του Πλάθα) και ΜάκΛεμορ ενσωματώθηκαν στην ομάδα και έδωσαν πράγματα. Η “Ένωση” πήρε 10 νίκες σε 13 παιχνίδια μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Κατέκτησε με άνεση την 1η θέση στον όμιλό της στο Basketball Champions League. Μετά όμως… στράβωσαν όλα. Το συμβόλαιο του ΜάκΛεμορ λύθηκε. Ο Καμπενγκέλε απαίτησε να αποχωρήσει (και παραχωρήθηκε στην Βενέτσια). Ο Κουζμίνσκας έσπασε το χέρι του.

Όλα αυτά χάλασαν το κλίμα. Στις 25 Ιανουαρίου ο Ζουάν Πλάθα απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Ζούρο. Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι. Οι προσθήκες των Μπράντον Νάιτ, Δημήτρη Αγραβάνη, Τζόρνταν Μόργκαν και Όστιν Χόλινς δεν άλλαξαν τίποτα. Ο στόχος της Ευρώπης χάθηκε. Η εικόνα της ΑΕΚ Betsson στο πρωτάθλημα ήταν άσχημη. Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόλυσή του, ο Πλάθα δήλωσε σε ισπανικό ΜΜΕ ότι οι παίκτες της ομάδας ήταν απλήρωτοι για 2-4 μήνες και το προσωπικό εφτά μήνες.

Η ΑΕΚ Betsson γνώριζε ήττες εντός και εκτός γηπέδου με όλα αυτά που γίνονταν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μίας εφιαλτικής σεζόν ήρθε όταν τον Απρίλιο οι παίκτες αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις λόγω των οφειλών που υπήρχαν. Η λύση δόθηκε άμεσα τότε από τον Μάκη Αγγελόπουλο, ωστόσο υπήρξαν δύο νέες αποχές (η τελευταία πριν από την σειρά με τον Ολυμπιακό) και ισάριθμες ρυθμίσεις από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας για να κατέβει η ομάδα στους αγώνες και να μην μηδενιστεί.

Advertisement

Με όλα αυτά τα προβλήματα που υπήρξαν, οι “κιτρινόμαυροι” στο τέλος κατέρρευσαν. Η εικόνα τους ήταν κακή εντός παρκέ – με απλώς μερικές φωτεινές εξαιρέσεις. Το φινάλε της σεζόν στο – άδειο λόγω συνεχόμενων τιμωριών – κλειστό των Άνω Λιοσίων έμοιαζε περισσότερο με λύτρωση για την “Ένωση”.

Η επόμενη μέρα: Τα συμβόλαια, οι διοικητικές εξελίξεις, ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι πρώτες σκέψεις

Η ΑΕΚ Betsson έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι έρχονται αλλαγές στην ομάδα. Η πρώτη αλλαγή έγινε ήδη, με την τοποθέτηση του Βαγγέλη Αγγελόπουλου – αδελφού του Μάκη Αγγελόπουλου – στην θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου αντί του Αλέξη Αλεξίου. Η δεύτερη αφορά την αποχώρηση του Γιώργου Χήνα από την θέση του GM της ομάδας έπειτα από 14 χρόνια προσφοράς.

Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να συσπειρωθούν ενόψει της νέας σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει επαφές με τον Ντράγκαν Σάκοτα, προκειμένου ο εμβληματικός τεχνικός να αναλάβει πόστο στην ομάδα και να έχει λόγο στις αποφάσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, παρά να βάλει σε μία σειρά το μπασκετικό τμήμα. Το αν θα είναι ο Ηλίας Ζούρος ο προπονητής της ομάδας την νέα σεζόν δεν είναι σίγουρο, ωστόσο οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό δημιούργησαν την εντύπωση ότι δύσκολα θα συνεχίσει.

Advertisement

Όσον αφορά τους παίκτες της ομάδας, συμβόλαιο για την νέα σεζόν έχουν οι Όμηρος Νετζήπογλου, Ζώης Καράμπελας, Δημήτρης Φλιώνης (έχασε πρακτικά όλη την σεζόν λόγω του τραυματισμού του στην μέση), Μάνος Χατζηδάκης και Γιάννης Κουζέλογλου.

Ο Χατζηδάκης ωστόσο έχει προσύμφωνο με τον Άρη – που αναμένεται να καταβάλλει ένα μικρό buy out στην “Ένωση” για να τον κάνει δικό του – ενώ στο συμβόλαιο του Κουζέλογλου υπάρχει όρος που δίνει το δικαίωμα και στις δύο πλευρές να διακόψουν την συνεργασία τους, αν το επιθυμούν. Από τους υπόλοιπους παίκτες που είναι στο ρόστερ της ομάδας, η “Ένωση” θα ήθελε να κρατήσει τον Κουζμίνσκας (έχει γίνει και μία διερευνητική επαφή), ωστόσο ο 34χρονος Λιθουανός είναι δεδομένο ότι θα εξετάσει πρώτα όλες τις επιλογές του πριν αποφασίσει.

Είναι σαφές ότι η επόμενη μέρα της ΑΕΚ Betsson είναι γεμάτη ερωτηματικά. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα δοθούν απαντήσεις, αφού έχει προαναγγελθεί και μία συνέντευξη Τύπου του Μάκη Αγγελόπουλου. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι το φινάλε της σεζόν 2023/24 βρήκε την “Ένωση” πληγωμένη, με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν ανηφόρα μπροστά τους.

Advertisement
Continue Reading

Μπάσκετ

Ο Γιώργος Χήνας αποχώρησε από την ΑΕΚ, που θα έχει κι άλλες απώλειες

OLA AEK Press

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφειο ο

Μία αποκαρδιωτική σεζόν ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/5) για την ΑΕΚ, η οποία μπαίνει σε ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι με στόχο η σεζόν 2024/25 να την βρει σε καλύτερη κατάσταση.

Το ματς με τον Ολυμπιακό στα Άνω Λιόσια ήταν το τελευταίο του Γιώργου Χήνα, ο οποίος είχε αποφασίσει εδώ και μήνες ότι θα αποχωρήσει από τον ρόλο του GM σε έναν οργανισμό που υπηρέτησε για 14 χρόνια.

Ο Χήνας, πάντως, δεν θα είναι η μοναδική αποχώρηση από την ΚΑΕ καθώς υπάρχουν κι άλλα στελέχη που βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου και αναμένεται να την περάσουν τις αμέσως επόμενες ώρες/ημέρες.

Advertisement
Continue Reading

Μπάσκετ

Ζούρος: ‘Η σεζόν ανήκει στο παρελθόν, εύχομαι η ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα να δουλευτεί την επόμενη σεζόν’

OLA AEK Press

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφειο ο

Μια προβληματική σεζόν έφτασε στο τέλος της για την ΑΕΚ Betsson, καθώς γνώρισε τη δεύτερη ήττα από τον Ολυμπιακό (0-2) στα playoffs της Stoiximan Basket League και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Ηλίας Ζούρος έκανε μια μικρή ανασκόπηση της σεζόν των κιτρινόμαυρων και ευχήθηκε “καλή συνέχεια” στους ερυθρόλευκους στις δηλώσεις του μετά από τη λήξη της αναμέτρησης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου:

Advertisement

Για τη φετινή σεζόν και τα προβλήματα με τις απουσίες παικτών: “Αν απαριθμήσουμε, θα καθίσουμε πολλές ώρες να συζητήσουμε για το ποιοι ήταν οι παίκτες και ποιο ήταν το ρόστερ που έπαιξε και το πότε έπαιξε μαζί. Αποκορύφωμα είναι τώρα το τέλος που λείπουν πάρα πολλοί παίκτες. Πρόβλημα υπάρχει σε πολλές θέσεις. Υπήρχαν προβλήματα σε θέματα προπονήσεων που δεν έγιναν.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έτσι όπως ήμασταν παλέψαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και προπονητικό σταφ. Έχει πολύ καλές συνήθειες. Εμείς αντέξαμε σε ένα διάστημα του παιχνιδιού, όπως και στο προηγούμενο ματς. Κάποια στιγμή ανοίγει το παιχνίδι, υπάρχει ποιότητα και αυτοματισμοί. Εμείς δεν έχουμε από αυτά. Δεν μπορούσαμε να έχουμε, δεν ήταν δυνατό να τα έχουμε.

Εύχομαι η ΑΕΚ του χρόνου να είναι πιο ανταγωνιστική, να ξεκινήσει και να τελειώσει με σωστό ρόστερ. Η ομάδα να έχει τη δυνατότητα να δουλευτεί. Να έχει τον κόσμο, βλέπετε ότι όταν παίζουμε χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει το πάθος που πρέπει να υπάρχει σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλων ομάδων.

Advertisement

Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν δύο ομάδες στο Final Four της EuroLeague. Μακάρι να δούμε ελληνικό τελικό, όχι εμφύλιο όμως. Να διεξαχθεί ομαλά για να δείξουμε σε όλους ότι το μπάσκετ πηγαίνει μπροστά. Όλες οι ομάδες πήγαν καλά φέτος. Και το Περιστέρι και ο Άρης και ο Προμηθέας, που πήγαν καλά στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό για εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, να πηγαίνουμε καλά και να ανεβάζουμε το μπάσκετ όσο το δυνατόν ψηλότερα”.

Για το προπονητικό του μέλλον: “Το συμβόλαιο μου τελειώνει. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τον επαγγελματισμό του κάθε ανθρώπου, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και από εκεί κρίνεσαι και προχωράς. Από σήμερα είμαι ελεύθερος στην αγορά, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντα υπάρχει κάτι και στα 38 χρόνια που είμαι στο χώρο, πιστεύω ότι σε όποια ομάδα έχω δουλέψει, προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να αφήνω το στίγμα μου”.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Ποδόσφαιρο40 λεπτά πριν

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο52 λεπτά πριν

Λουτσέσκου: «Είναι το τρίτο πρωτάθλημα γιατί το ένα μας το έκλεψαν και το πήρε η ΑΕΚ»

Ποδόσφαιρο1 ώρα πριν

Κετσετζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έκανε τα λιγότερα δώρα και πήρε δίκαια το πρωτάθλημα, του αξίζουν συγχαρητήρια»

Ποδόσφαιρο1 ώρα πριν

Αλμέιδα: «Η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια – Έχω ήδη πάρει τις αποφάσεις για την ΑΕΚ της νέας σεζόν»

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Η 2η έκδοση του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ξεπέρασε τον μύθο του 2019

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Τα highlights από τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας στην OPAP Arena

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Η αγωνία των παικτών της ΑΕΚ και οι αντιδράσεις στη χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ για τον Άρη

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Stoiximan Super League: Η τελική βαθμολογία του συγκλονιστικότερου πρωταθλήματος της ιστορίας!

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Τσακίρης: «Στην Τούμπα έχασε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ – Όμορφη περιπέτεια με άσχημη κατάληξη η σεζόν φέτος»

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Αλμέιδα: «Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο της ΑΕΚ»

Ποδόσφαιρο2 ώρες πριν

Σκόραρε με κεφαλιά ο Πόνσε, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Γιόνσον!

Ποδόσφαιρο3 ώρες πριν

Έκλεισε τη σεζόν με τριάρα, αποθεώθηκε, αλλά έμεινε με άδεια χέρια η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο4 ημέρες πριν

Αγραβάνης για το τρίποντο μπροστά στον Φαλ: «Όταν βλέπεις όλη μέρα Ναν και Ant-man…»

Ποδόσφαιρο4 ημέρες πριν

Το μακρινό ευρωπαϊκό ταξίδι είχε τελικά μόνον οφέλη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

ΑΕΚ: Τα διλήμματα του Αλμέιδα για Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο5 ημέρες πριν

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το αήττητο της Ένωσης στο Φάληρο και η συντριπτική υπεροχή των Πειραιωτών στα γκολ

Ποδόσφαιρο4 ημέρες πριν

Αλμέιδα: «Το χειρότερο παιχνίδι από τη μέρα που ήρθα εγώ στην ΑΕΚ – Σήμερα δεν θα κοιμηθώ»

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

Τσακίρης: «Πώς θα εγγυηθεί ασφάλεια η Αστυνομία με χιλιάδες οπαδούς, όταν δεν μπόρεσε με 100 Κροάτες;»

Ποδόσφαιρο4 ημέρες πριν

Κετσετζόγλου: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός, φάνηκε η έλλειψη ρυθμού της ΑΕΚ – Όποιος έπαιρνε το πρωτάθλημα, θα ήταν δίκαιο»

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

ΑΕΚ: Προβάδισμα ο Μουκουντί για Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

Τσακίρης: «Ο στόχος για διπλό στο Φάληρο υπήρχε και πριν το 2-0 της Τούμπας – Τα ματς… αίμα και άμμος πάνε στον Αλμέιδα»

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

Κετσετζόγλου: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια στη Ν. Φιλαδέλφεια εν όψει τελικού»

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ δεν περιμένει κάτι στην Τούμπα, μόνο να ξεκαθαρίσει ο διεκδικητής – Εκτιμούν ότι θα υπάρξει νικητής»

Ποδόσφαιρο1 εβδομάδα πριν

Τσακίρης: «Μικρό προβάδισμα για την ενδεκάδα στο ”Γ. Καραϊσκάκης” ο Λιβάι»

Copyright © 2023 olaaek.gr